LA CASA DE LES AIGÜES

Montcada i Reixac


La Casa de les Aigües de Montcada i Reixac és una antiga estació d’extracció i bombament d’aigües de l’aqüífer del Besòs que es feia servir per proveir d’aigua potable a la ciutat de Barcelona des de 1878 fins a 1987. És un referent del patrimoni industrial català, ja que es tracta d’un conjunt arquitectònic de gran bellesa amb trets modernistes.

A la Sala de Control, on actualment es conserva un dipòsit i un pilar central convertit en seient ceràmic, es mesurava el cabal de l’aigua. El punt d’on s’extreia l’aigua, la Sala de Pous, és l’espai on el modernisme es fa més evident, sobretot a la barana fabricada amb mosaic de trencadís. A la Sala de Màquines es troba, en un excel·lent estat de conservació, un dels tres únics exemplars que queden al món de màquina de vapor vertical. A la planta baixa hi ha la Casa del Maquinista, que era l’habitatge de l’encarregat del funcionament mecànic de les instal·lacions, i finalment, el primer pis és un espai destinat a celebrar reunions.


 

LA CASA DE LES AIGÜES
Web: www.casadelesaigües.com
Email: museumunicipal@montcada.org
Telèfon: +34 935 651 122
Entrada gratuïta, Activitat amb cost

 

Horaris:
Portes obertes dissabtes i diumenges, de 10.00 a 14.00 h
* De l’1 de febrer al 28 de juny

I després de la visita, a Cal Pupinet us esperem amb la taula parada, llesta per gaudir d’un gran àpat mireu el que AVUI TENIM!